THE AUSTRALIAN DREAM - Reisverslag uit Moree, Australië van bas Burg - WaarBenJij.nu THE AUSTRALIAN DREAM - Reisverslag uit Moree, Australië van bas Burg - WaarBenJij.nu

THE AUSTRALIAN DREAM

Door: basvanderburg

Blijf op de hoogte en volg bas

13 Oktober 2011 | Australië, Moree

Beste reisgenoten, vrienden, bekenden en iets mindere bekende.

Zelf ik kan er niet meer onderuit. Een waarbenjij.nu site opstarten en onderhouden. Niet dat dit echt een probleem zal zijn voor mij maar meer omdat ik nu een reisverslag aan het typen ben.

Op school kwamen ze er al snel achter dat ik leed aan de zeer ernstige ziekte dyslexie! Dyslexie is een X-chromosoom dat vast zit op mijn DNA en dit X-chromosoom zit als een rots vast in het DNA van mijn familie. Nou is mijn dyslexiemoto ook wel eens: Ik heb geen last van dyslexie maar de leraar wel! Of zoals nu gezegd ik heb er geen last van maar jullie wel! Mijn oprechte excussus voor de spellingsfouten of zinsopbouw en veel leesplezier..

Eindelijk is het zo ver en begint het reisverslag: Bas & Bas gaan op reis! Op 6 oktober stapten wij (B1 and B2) op het vliegtuig naar Brisbane. Helemaal naar de andere kant van de wereld. Maar waarom doen we dit? Wat is eigenlijk de motivatie achter dit avontuur? Ikzelf zou eerst gaan stagelopen bij de ABN AMRO en Bas Kerkstra zou naar Duitsland gaan! Het heeft denk ik meer te maken met een droom THE AUSTRALIAN DREAM! En ik als idealist ben natuurlijk een dromenjager! Want wat is een leven zonder droom?

Om 10.30 begon de reis naar Australië bij huize van der Burg. Ik ben ook echt met een gevoel weg gegaan die reis is een makkie en doen we zo wel ff. Na 40 uur autorijden, vliegen en busreizen kwamen B1 and B2 eindelijk aan bij de laatste deur. De deur van Gerrit Kurstjens onze tijdelijke en zeer autoritere baas. Dit was tot zover best te doen en het was ook een makkie. Maar dan komt het volgende wij kwamen aan in de ochtend! Geen probleem zal je denken zo op het eerste gezicht. Je hebt dan heb je 2 optie’s of gaan slapen of wakker blijven tot 20.00. Voor het laatste hebben wij gekozen om zo maar meteen goed ritme op te bouwen. Anders krijg je een jetlag, teminste zeggen ze Wij als dappere strijders hebben natuurlij voor het laaste gekozen. Uiteindelijk zijn we gesneuveld om 18.00 uur in ons bed. We konden onze ogen na 48 uur zonder slaap niet meer openhouden. Ikzelf liep op straat met mijn ogendicht. Nou dat was wel een goed teken om te gaan slapen!

De bedoeling is om vandaag (maandag) te gaan kijken bij een Australisch bedrijf. Dit bedrijf ontwikkeld softwareprogramma’s voor computer in de agribusiness (stageopdracht). Wijzelf hebben vanuit Nederland al een paar programma’s mee genomen om te vergelijken. We zullen wel eens zien wat deze mensen ons te bieden hebben maar eerlijk is eerlijk we zijn hier voor de harvesting! THE AUSTRALIAN DREAM!!!

• 14 Oktober 2011 - 19:41

Hendrik Albada:

Hee Bas1 & Bas2,

Mooi om jullie verhaal zo te lezen, zo te lezen hebben jullie het prima naar jullie zin. Ben nou al benieuwd naar het volgende verhaal!

• 16 Oktober 2011 - 18:49

Lotte:

uhh heb je nu een kangoeroe aangereden??? Wat naar!
    Wel lekkere biefstuk schijnt.. ;)

Mooi verhaaltje weer broertje, moest lachen om je dyslexie-in-de-familie-gen-blog en vervolgens wil ik zelf kangaroe schrijven ipv kangoeroe... oepsie!

Maar hoest verder? Living the dream?

ciao!

• 16 Oktober 2011 - 19:30

Opa :

Leuk je reisverslag te volgen
    en een goed verhaal

groeten Opa en oma Overzet

• 23 Oktober 2011 - 18:19

Thijs:

ha Bas!!
    leuk dat je er zn site bij hebt
    kunnen we je op de voet volgen:P
    en ik wens je een goeie tijd toe!!

spreekje!!

• 15 November 2011 - 20:55

Eiko:

Bas (en Bas)
    Geweldig avontuur. Veel plezier.
    Goed reisverslag.
    PS. Rob mist je (voor het werk) :p

• 21 November 2011 - 10:01

Clara:

He neef Bas,
    Vind nu toch wel dat je erg lang weg bent!
    Maar je vader is bijna onderweg naar je , waar de familie v.d. burg toch niet tot komt. Leuk dat dyslectieverhaal en ook wij hebben de gen in ons gezin. Bas geniet van je tijd daar .

• 24 November 2011 - 16:40

Gerrit :

a bas
    kan je die achter as van deze shovel ook er onder weg slopen heb die namelijk nodig ;)